Onze klassen en peuterschool 't Hummeltje van Kappio zijn sinds kort voorzien van 100% gerecyclede vuilnisbakken om het afval volledig te scheiden. Leerlingen van groep 7/8 besloten zelfs om te proberen om plastic helemaal uit de klas te bannen. Dat betekent geen pakjes drinken en voorverpakte etenswaren meer mee naar school, alleen trommeltjes, bekers en bidons. Zo  dragen kinderen daadwerkelijk bij aan een beter milieu en dat geeft een goed gevoel!

Vandaag was het eindelijk zover! De eerste palen voor ons nieuwe IKC gingen de grond in. Samen met de kinderen van De Ark en peuterschool 't Hummeltje maakten we er een mooi feestje van.

 

Rekenen kun je overal, ook op het schoolplein. De combinatie met bewegen geeft extra plezier en stimuleert de hersenen.

Groep 3/4 ging buiten aan de slag met het aanvullen van een getal tot 50 of 100. Wie verzamelt de juiste kaartjes zonder getikt te worden?

De tekeningen van het nieuwe Integraal Kindcentrum De Ark aan de Vincent van Goghlaan liggen klaar. We zijn blij dat aannemer De Geus is gecontracteerd voor de nieuwbouw.

Hiermee zijn verdere stappen richting de toekomst gezet voor onze basisschool (stichting Kopwerk) en peuterschool 't Hummeltje (Kappio). In ons nieuwe gebouwwordt binnen met buiten verbonden door veel glas in de gevels en het prachtige uitzicht op de vijver en het park. Het groene schoolplein, compleet met moestuintjes en een buitenkring voor lessen in de buitenlucht, nodigt uit tot bewegen en ontdekken. De volgende stap is het slaan van de eerste paal en daarmee de start van de bouw!

Gisteren was het zover. Na het formeren van partijen, nadenken over partijprogramma's en een stevig debat, werden er heuse verkiezingen gehouden in groep 7/8.

Wie haalde de kiesdrempel en had recht op een van de vijf zetels? Het werd een spannende verkiezingsstrijd. 

Onze leerlingen zijn een mooie ervaring en veel kennis over onze democratie rijker!