Sinterklaas en surprises

Vrijdag was het dan zover. De surprises stonden netjes opgesteld in de klas en de spanning steeg behoorlijk. Er zaten prachtige creaties bij en iedereen had zich onwijs ingezet om een prachtige surprise en gedicht te maken. Na afloop was iedereen ontzettend blij met zijn of haar cadeaus. Het was een prachtige dag!

thumbnail IMG 9023

Escaperoom....Game on!!

Puzzelen, samenwerken, coderen, doorzetten...dat alles hoort erbij als je wilt escapen uit een escaperoom. Gelukkig wisten alle groepen binnen de tijd de kamer te verlaten. Echt teamwork!!

En volgende week maken we zelf een escaperoom.

c18cb058 29cf 4f91 9895 0e04ab4d573a

87a05f31 6e50 4e43 8a1e 05e072725107

Schoolontbijt

Woensdag hadden we het jaarlijkse schoolontbijt. Kinderen in de groepen 1 t/m 8 ontbijten in gemengde groepen op school. En daarbij helpen de oudsten de jongsten...en soms ook andersom.

4a12588d 5d21 4a1f 8952 5630b8b2212a

Logisch denken

thumbnail IMG 8661

Op school krijgen we ook de tijd om educatieve spellen te spelen. Hier spelen Lucas en Rick Stormy Seas. Je leert vooral het vooruit denken.

Rots en Water

We zijn weer gestart met de Rots-en-Water-training. Kinderen krijgen oefeningen om zo beter voor zichzelf op te komen, te vertrouwen op hun intuietie en eigen kracht. D.m.v rollenspelen herkennen en vergroten ze hun handelingsmogelijkheden in ongewenste en onveilge situaties.

thumbnail IMG 8837

Thema "En toen...was iedereen gelijk"

De afgelopen periode hebben we veel geleerd over de ongelijkheden in de wereld; toen en nu. Zo hebben we o.a. gesproken over Black Lives Matter, de jodenvervolging in WOII, Martin Luther King en LHBT. We hebben monumenten gemaakt om te laten zien dat het niet uitmaakt of je jong of oud bent, wat je huidskleur is, op wie je verliefd bent, wat je geloof is, of je een man of een vrouw bent. Iedereen is gelijk!!

thumbnail IMG 8695

thumbnail IMG 8687

Net als de kinderen uit de andere klassen hebben we presentaties gehouden voor alle kinderen van De Ark. Zo konden we ook kijken bij andere groepen. Het was erg leerzaam en ook nog eens gezellig!

thumbnail IMG 8683

Clusius College

Vrijdag 11 september brachten we een bezoek aan het Clusius College. We kregen een rondleiding en bezochten het Techlab. Aldaar kregen we les in programmeren, bestuurden we een drone in een simulator en betraden we een virtuele wereld met een VR-bril op.

thumbnail IMG 8454thumbnail IMG 8454thumbnail IMG 8454

BankBattle WOII

Vandaag de Battle WOII gespeeld; een interactief spel, waarbij we dmv het beantwoorden van vragen over de WOII een code moesten kraken. We hebben weer heel veel geleerd over dit onderwerp!!

samenwerken

Gouden weken

In de Gouden Weken staan groepsvorming en het inoefenen van werkvormen en samenwerken centraal. Hoewel we elkaar al best goed kennen, is het nog best lastig om goed samen te werken. Dat oefenen we dan ook best vaak en gaat ons best goed af.

maria mees ava

 

 

vrijdagmiddagcircuit

Op vrijdagmiddag hebben we wekelijks een handvaaridheid-circuit. Dit keer moesten we een zo hoog mogelijke toren bouwen mbv rietjes en plakband. Dat was moeilijker dan we dachten.

bo sahya madelon

 

 

 

groep 78

Maandag 17 september starten we met een nieuwe groep 7/8. Hartstikke spannend natuurlijk, maar onwijs veel zin in!!!