Samenwerken en samenvatten

Deze week hebben we geleerd om de juiste steekwoorden te vinden in een tekst. En dat is soms best moeilijk. Door samen een tekst te lezen en samen steekwoorden te vinden, leren we van elkaar.

image 1

 

Deze week hadden we twee concerten. Linn en Melissa speelden op de piano en Merel en Romy op de ukulele. Knap hoor!!

thumbnail IMG 1378

thumbnail IMG 1379

Vrijdag 10 december was Paarse Vrijdag. Op die dag vieren we dat iedereen zichzelf mag zijn. Op die dag vragen we ook aandacht voor de acceptatie van iedereen, ongeacht zijn religie, sekse of gender.

paarse vrijdag

Creatief met naald en draad

In de maand december oefenen we iedere week met stof, naald en draad. We maken feestvlaggetjes om onze klas nog feestelijker te maken.

thumbnail IMG 1264

Sinterklaas

Wat had iedereen een prachtige surprise gemaakt. Van een brandweerwagen voor het paard tot een gouden bal en van een snoepautomaat tot Nike-schoenen.

thumbnail IMG 1340

Pieten-gym

Met gym kregen we een echte opleiding om Piet te worden. Klimmen in touwen, in wandrekken, over kasten en natuurlijk sleepten we de pakjes mee het wandrek in.

thumbnail IMG 1293

Engels

Ook in groep 7/8 krijgen we les in de Engelse taal. Deze week lezen we een fabel over the lion and the mouse. Kinderen die de taal goed beheersen helpen een klasgenootje.thumbnail IMG 1277

Rots en Water

Vanaf de herfstvakantie hebben we lessen Rots en Water van meester Helmuth. In de lessen leren we o.a. opkomen voor jezelf, focussen, impuls beheersing, flexibel zijn, werken aan zelfvertrouwen. 

thumbnail IMG 1250

Woensdag 3 november was het schoolontbijt. Kinderen uit de groepen 1 t/m 8 aten in gemengde groepen hun ontbijt op school. Het was weer heel gezellig!

thumbnail IMG 1190

Vrijdag 29 oktober en vrijdag 5 november besteedden we veel aandacht aan onze lampionnen. Eerst maakten we een plan. Vervolgens gingen we aan de slag.

ruben en levy

 

Vrijdag 15 oktober sloten we het thema van de Kinderboekenweek af met een ware beroepenmarkt. Zo informeerden kinderen o.a. over de diverse taken van een politieman, welke opleiding(en) een huisarts moet afronden, wat de voor- en nadelen zijn van het werken in het onderwijs en namen de kapsters je even onder handen. En ook vandaag werkten kinderen uit alle groepen samen aan hun presentatie.

thumbnail IMG 1079

Maandag 11 oktober kwam er een heuse schooldichter in onze groep. Hij vertelde ons over de geschiedenis van het dichten, over de diverse dichtvormen en uiteraard bracht hij ons de fijne kneepjes van het dichten bij. Veel kinderen waren zo enthousiast dat ze haast niet te stoppen waren.

thumbnail IMG 1069

Vrijdag 8 oktober lazen de kinderen in onze groep voor aan de kinderen in groep 3/4. Maar ook de kinderen in die groep wilden heel graag hun voorleesvaardigheden laten horen en lazen ons weer voor. Het was heel gezellig.

thumbnail IMG 1091

Woensdag 6 oktober openden we de Kinderboekenweek met als titel: Later, als ik groot ben. Op De Ark stonden beroepen van toen en nu centraal. Alle leerkrachten en stagiaires "oefenden" op deze dag voor een half uur een ander beroep uit. Juf Marjolein was de huisarts, juf Amber de postbode en meester Helmuth de bootcampinstructeur. Bij meester Jim konden kinderen van de groepen 3 t/m 8 gezamenlijk zaadjes planten. 

thumbnail IMG 1053

 Vrijdag 17 september nam juf Tineke (groep 5) afscheid van alle kinderen op De Ark. Ze gaat van een welverdiend pensioen genieten. Yamaira en Robyn hadden een speciaal nummer voor juf ingestudeerd. Ze speelden haar lievelingsnummer Fur Elise op de piano.

thumbnail IMG 1017

Maandag 6 september gingen we dan eindelijk richting De Gouwe Stek in Bovenkarspel. We togen eerst naar het Zuiderzeemuseum im Enkhuizen. Daar waanden we ons even in andere tijden. ´s Avonds probeerden we te ontsnappen uit een game, maar dat was best pittig, zoals ze dat in West-Friesland wel zeggen. De volgende ochtend kregen we een rondleiding in De Sterrenwacht en kregen we heel veel informtie over ons universum. 's Middags gingen we los in het klimpark. Daar hebben we ons enorm vermaakt.

thumbnail IMG 0869

Maandag 6 september gaan we op schoolkamp naar De Gouwe Stek in Bovenkarspel. Dat ligt, net als Schagen, in West-Friesland. Vandaag hebben we op de kaart gekeken en geleerd welke plaasten in West-Friesland liggen. Daarna hebben we delen van de kaart uitvergroot, door heel nauwkeurig alle plaasten, wegen en wateren na te tekenen.

IMG 0729

IMG 0731

Maandag 30 augustus vierde Sahya haar verjaardag. Zij trakteerde ons op een heerlijk ijsje. Bedankt, Sahya!!

IMG 0715

 

Maandag 23 augustus zijn we gestart met groep 7/8. Hartstikke spannend natuurlijk, maar we hebben er onwijs veel zin in!!!

IMG 0732