We zijn dit jaar weer gestart!

De afgelopen 2 weken, de Gouden Weken, hebben we vooral aandacht besteed aan elkaar leren kennen, samenwerken en het inoefenen van verschillende werkvormen. 

We hebben een goede start gemaakt en hebben nu zin om echt aan het werk te gaan!

 

Gemeenteraadsverkiezingen

We zijn afgelopen maandag begonnen met het organiseren van verkiezingen. Dit vanwege de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen. Door met de groep zelf verkiezingen te organiseren, leren ze hoe dit in zijn werk gaat.

Er zijn inmiddels partijen gevormd en een programma samengesteld. Hierin wordt aangegeven wat de partijen bedacht hebben als zij een dag de baas zijn in groep 6/7. Maandag gaan we verder met het voeren van campagne. Daarbij moet elke partij een korte pitch houden!

Na het vormen van partijen, het maken van een partijprogramma en campagne voeren was het eindelijk tijd om te stemmen in het zelfgemaakte stemlokaal.

fotowebsite

 

Thema: 'Waar is dat feestje?'

Met ons thema: 'Waar is dat feestje?' hebben we allerlei feesten opgezocht in verschillende culturen. Daar hebben we met de klas een top 8 uit gehaald: Divali, Suikerfeest, Valentijnsdag, Halloween, Onafhankelijkheidsdag, Koningsdag, Dag van de doden en Keti Koti. Elk groepje heeft nu een feest uitgekozen en een onderzoeksvraag opgesteld en gaat dit nu verder uitzoeken. 

Ook met beeldende vorming zijn we bezg met ons thema. We maken met z'n allen een feestslinger van wol met verschillende technieken: vingerhaken, vlechten en werken met de breivork. Wat zijn ze heerlijk bezig!

 

De Pepernoten prijsvraag!foto pepernoten

In de klas hebben we een pot met pepernoten staan. De kinderen mogen raden hoeveel pepernoten er in de pot zitten. Op vrijdag 3 december maakt juf bekend wie er het dichtste bij zit en de pot met pepernoten mee naar huis mag!

 

Meteen de derde week zijn we al op kamp geweest. Naast dat we een heleboel leuke en sportieve dingen hebben gedaan, hebben we elkaar nog beter leren kennen en hebben we vooral veel lol gehad samen! 

We hebben vanalles gedaan, zo zijn we naar het Zuiderzee museum geweest, hebben we geklommen in het klimpark, hebben we de Sterrenwacht bezocht, een bonte avond gehouden, disco en natuurlijk kort geslapen! 

Kortom, het was een heel tof kamp!

klimmen