Wat leuk dat u een kijkje neemt op de site van groep 1/2.

graffiti02

Na de vakantie zijn we allemaal weer enthousiast  begonnen. Allemaal hebben we er zin in en allemaal vinden we het fijn om met elkaar samen te spelen en samen te werken. Wij gaan er samen een prachtig schooljaar van maken.

Voorstelling "Ieorg Idur".

idur 1

Donderdag 23 mei zagen wij, samen met de kinderen van groep 3, de voorstelling Ieorg Idur. Naar het gelijknamige boek van Roald Dahl en gespeeld ddor acteurs van Unieke Zaken. Het gaat over meneer Hoppe, mevrouw Zilver en Rudi, de schildpad van mevrouw Zilver. Het was een prachtige voorstelling, iedereen zat helemaal in het verhaal. Echt genieten!

idur 2

Een echte politieauto op het plein!

politie

Woensdag 12 juni stond er een echte politieauto bij ons op het plein. De peuters van het Hummeltje zijn bezig met het thema vervoer en daarom kwam er een politiman om zijn auto te laten zien. Wij mochten met de peuters mee en dat vonden wij heel erg gaaf. Iedereen mocht in de auto zitten en de politie liet zien wat er allemaal in de auto zit om hem te helpen bij zijn werk. Ook ging het zwaailicht aan en liet hij de sirene horen.  

Carnaval der dieren.

carnaval dieren 1

In het thema "Daar zit muziek in" staat het muziekverhaal "Carnaval der dieren" centraal. Muziek en dieren is een prachtige combinatie. Steeds komt er een ander dier aan de beurt en aan de muziek kun je goed horen wat voor dier het is. Het eerste dier is de leeuw, de koning van de dieren. Daarna volgen de kippen en de hanen, de snelle dieren " de ezels", de schildpad en nu zij we bij de olifant.

carnaval dieren 2

Kletstheater Tess.

tess

Tess vertelt dinsdag 4 juni over vleermuizen in het kletstheater. Het zijn hele bijzonderen dieren, een vleermuis is bijvoorbeeld het enige zoogdier dat kan vliegen. En ze slapen ondersteboven hangend aan hun pootjes.

tess 2

Avondvierdaagse 2019.

Maandag 20 mei is de eerste dag van de avondvierdaagse.

vier 1

vier 2

12 kanjers uit onze groep lopen mee met de avondvierdaagse.

vier 3

vier 4

Daar zit muziek in!

muziek

Woensdag 22 mei openen we met alle kinderen van ons schoolhet het nieuwe thema "Daar zit muziek in". DJ Mark, de vader van Robyn en Jayden Komt met zijn mengpaneel etc. naar school om verschillende soorten muziek te laten horen.

muziek 2

Hij begon met klassieke muziek en daarna volgden er veel andere soorten muziek zoals house, funk, carnaval etc. Wij konden steeds lezen wat voor muziek het was. Wat fijn dat je samen zoveel plezier kunt beleven aan muziek en het samen dansen daarop. Dank je wel DJ Mark.

muziek 3