Wat leuk dat u een kijkje neemt op de site van groep 1/2.

Na de vakantie zijn we allemaal weer enthousiast  begonnen. Allemaal hebben we er zin in en allemaal vinden we het fijn om met elkaar samen te spelen en samen te werken. Wij gaan er samen een prachtig schooljaar van maken.

Muzikale voorstelling over "Een huis voor Harry" door "Muziek op schoot".

P2120005

Dinsdagochtend 12 februari verzorgden de dames van Muziek op schoot een mooie interactieve muziek voorstelling over "Een huis voor Harry" voor de peuters van het Hummeltje en de kleuters van De Ark.

Wij gaan op boekenjacht!

P1300111

Wij zijn in januari gestart met een nieuw thema "Wij gaan op boekenjacht". Het gaat over de boeken van de boeken toptien. Veel van deze boeken gaan over verstoppen, zoeken, vinden, speuren en verdwalen. Alle boeken van de boeken toptien hebben we samen gelezen. Op ons prikbord in de klas kunt u zien welke boeken het zijn.

P1140038

Vorige week stond er zomaar ineens een grote voet op de grond in ons lokaal en in de mand ligt een heel groot ei. Zou dat een dino-ei kunnen zijn? We moesten even geduld hebben maar inderdaad er zat een zesling dino in.

Leescafé.

P2140047

In ons Leescafé kun je lekker samen met je mama, papa of .... een boek komen lezen. Tijdens de inloop is het open voor de kleuters en de kinderen van de peuterschool. U kunt dan ook de dino bewonderen die juf Annet aan het knutselen is met de schakelklas-kinderen. Op donderdagmiddag 14 februari mogen we komen kijken naar een voorstelling die juf Annet met Ayad, Marlo, Dunia en Srinisha heeft voorbereid. De voorstelling gaat over kinderen die een dino vinden in de tuin.
 

Kletstheater Zoë.

P2050021

Dinsdag 5 februari: Zoë vertelt over katten.

P2050022

Ze weet er veel over te vertellen, thuis heeft ze 2 poezen.

P2050026

Lezen in het leescafé.

P2130014

Samen lezen met de kinderen van groep 6/7, in onze klas, in de klas van juf Marjolein of in het leescafé. Wat is samen lezen toch fijn.

Baby's.

Er zijn de laatste tijd bij ons in de groep nogal wat baby-zusjes en een baby-broertje geboren. En binnenkort komt er nog een baby bij. In de huishoek staat daarom een wiegje en kunnen de kinderen de babypoppen verzorgen. De moeder van Thomas is vroedvrouw of babydokter. Zij kwam bij ons in de klas om te vertellen over een baby in de buik en hoe dat er uitziet. De moeder van Tobias heeft een baby in de buik en bij haar konden we horen hoe het hartje van de baby klopte. Heel erg mooi om dat te horen. Daarna konden de kinderen ook naar hun eigen hart horen.

P1300110

Dit liedje leerden we:

Ik kan het bijna niet geloven, ooit was ik heel klein

Verstopt in mama's dikke buik, ik vond het daar heel fijn

Want als mijn mams een rondje liep, wiegde ik met haar mee

Alsof ik in de golven lag, in de warme zee

Zo ging ik dan van links naar rechts, terwijl mijn moeder liep

Net zo lang heen en weer, totdat ik lekker sliep

 Een huis voor Harry.

P2120002

Het prentenboek van het jaar 2019 is "Een huis voor Harry". Het gaat over poes Harry die verdwaald in de stad omdat hij tikkertje speelt met Vera de vlinder. Gelukkig komt hij wel weer goed thuis.

P2120008

De dames van Muziek op schoot hebben over dit boek een mooie voorstelling gemaakt waarin muziek een grote plaats inneemt. De kinderen, ook de peuters van het Hummeltje, hebben er heel erg van genoten.